Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaarKeuzehulp
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam

Dit zijn de 12 beste dashcams van 2024

Op zoek naar een goede dashcam voor in je auto? De keuze wordt er niet makkelijker op. Dashcams zijn tegenwoordig te koop vanaf zo'n 19 euro bij de Action tot meer dan duizend euro voor de meer geavanceerde systemen. En of je voor die duizend Euro dan meer waar voor je geld hebt? Dat is maar de vraag. Wij verkopen al ruim 10 jaar dashcams vanaf ongeveer 50 euro, waar je tegenwoordig een zeer aardig model voor hebt. De beste dashcams vind je echter in een iets hogere prijsklasse, maar ze hoeven écht niet meer dan een paar honderd euro te kosten. In dit artikel vertellen we je wat volgens ons de beste dashcams van 2024 zijn - gekeken naar prijs- kwaliteit verhouding dan.

Elk jaar komen er weer nieuwe dashcams op de markt. Soms verbeterde versies van een ouder model en andere keren volledig nieuwe modellen. De meeste vooruitgang zien we met name in de software voor de parkeermodus om je auto te beveiligen als die geparkeerd staat. Qua beeldkwaliteit heeft de Sony Starvis beeldsensor vorig jaar een opmars gemaakt en wordt die momenteel in de betere dashcams gebruikt. Dit komt vooral de kwaliteit in het donker ten goede, iets waar voorheen nog wel wat op aan te merken was.

Als we kijken naar de onderlinge merken kunnen we stellen dat Nanocam dit jaar de grote winnaar is. De Nanocam M93 Pro is wat ons betreft de grote winnaar qua functies, gebruiksgemak en beeldkwaliteit. Ook de Nanocam M27 is in een lagere prijsklasse een van de beste opties. BlackVue heeft enkele nieuwe modellen uitgebracht waaronder de DR970X LTE. Door de prijs schopt hij het op onze lijst echter niet hoger dan plek 8. Vantrue beleeft een primeur met de N4 Pro die qua parkeerbeveiliging erg veelbelovend is.

Hieronder alvast een korte opsomming van de beste dashcams van 2024, verder naar beneden lees je per model de onderbouwing.

Beste Dashcam 2024:

 1. Nanocam M93 Pro: €279,99
  Eerste 5K dashcam met groot touchscreen LCD en uitgebreide parkeermodus.
 2. AZDome M63 Pro: €129
  Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en compleet uitgerust.
 3. Gnet G-ON4 2CH: €379
  Geavanceerde 'stealth' 4K dual dashcam met Cloud functie.
 4. DDPai Mini 5 Cloud: €249
  Handige Cloud functies om op afstand mee te kijken en meldingen te ontvangen.
 5. Nanocam M27: €99,99
  Beste budget dashcam met Wifi, GPS en uitgebreide parkeermodus.
 6. AZDome M550 Pro: v.a. €149
  Compleet geleverde en strak vormgegeven 4K dual dashcam met Wifi en GPS.
 7. Vantrue N4 Pro: €349
  Vrijwel 360˚ zicht en uitbreidbaar met handige accessoires.
 8. BlackVue DR970X LTE: v.a. €899
  Zeer uitgebreide Cloud mogelijkheden en 4K resolutie.
 9. Viofo A139 Pro 2CH: €249
  4K dual dashcam met Wifi en GPS zonder LCD scherm.
 10. Nordväl DC202 4K: v.a. €269
  Mooi vormgegeven 4K dual dashcam met uitgebreide parkeermodus.
 11. ThiEye Carview 4: €169
  Beste binnenspiegel dashcam met 4K resolutie.
 12. Mio MiVue 886: €199
  De eerste 4K dashcam van Mio met vertrouwde software en ondersteuning.

Beste dashcams 2024: Nummer één

1. Nanocam M93 Pro

Nanocam M93 Pro

Deze nieuwe Nanocam M93 is een zeer uitgebreide dashcam met eigenlijk alle functies die je je maar kunt wensen. Dit is de eerste 5K dashcam (4K + FullHD als je de achter camera aansluit), de beeldkwaliteit is daarom zowel overdag als 's nachts ongeëvenaard. De waterdichte achter camera kun je op elke gewenste plek monteren en hij ondersteunt Micro SD kaarten tot 512gb (64gb is standaard meegeleverd).

Wat hem tot de beste dashcam van 2024 maakt is misschien wel het gebruiksgemak. Door het touchscreen LCD scherm laat de M93 Pro zich eenvoudig bedienen. Het menu is in het Nederlands instelbaar evenals de meegeleverde handleiding, iets wat we lang niet bij alle dashcams zien. Met de uitgebreide beweging-, vibratie- en Time lapse parkeermodus beveiligt deze dashcam ook je auto op elke mogelijke manier. Er is ook een CPL filter beschikbaar om reflecties in beeld tegen te gaan.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €279,99
Nanocam: €279,99
Bol.com: €279,99
Dashcamdeal: €279,99


Beste dashcams 2024: Nummer twee

2. AZDome M63 Pro

AZDome M63 True 4KVorig jaar de nummer 1 en dit jaar op de tweede plek. Een betere prijs- kwaliteitverhouding dan bij deze AZDome M63 Pro ga je bijna niet vinden. Hij filmt met een Sony Starvis 8.0MP beeldsensor in 4K resolutie en een FullHD achter camera is optioneel bij te bestellen. Met Wifi kun je de beelden via de AZDome App op je telefoon bekijken en door de GPS wordt de snelheid altijd bijgehouden. Op het heldere LCD scherm kun je bovendien de opgenomen beelden bekijken en het menu eenvoudig bedienen.

Hij wordt zeer compleet geleverd met twee houders en een 64gb Micro SD kaart. Door de kijkhoek van 170˚ graden wordt een erg groot gedeelte rondom de auto vastgelegd. Als je hem aansluit met de optioneel verkrijgbare Continue voeding krijg je toegang tot de uitgebreide parkeermodus met bewegingsdetectie of Time lapse stand.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €129
Bol.com: €129
Coolblue: €129
Dashcamdeal: €129


Beste dashcams 2024: Nummer drie

3. Gnet G-ON4 2CH

Gnet G-ON4In Zuid-Korea weten ze wel hoe ze dashcams moeten maken. Veel bekende merken zoals BlackVue, iRoad en LUKAS/Qvia komen er vandaan. Gnet is samen met BlackVue marktleider en samen beheren ze ongeveer 40% van de markt in het land. Gnet onderscheidt zich door een uitgebreide Cloud functie (WithCloud) en zeer goede doch betaalbare modellen dashcams. Deze Gnet G-ON4 is het vlaggeschip en het beste voorbeeld hiervan. Met 4K resolutie maakt hij de scherpste opnames en door zijn strakke design valt hij nauwelijks op in de auto.

Alle Gnet's worden standaard geleverd met Continue voeding voor aansluiting bij de zekeringskast. Hierdoor wordt direct de handige en uitgebreide parkeermodus geactiveerd. Uiteraard is hij ook uitgerust met Wifi en GPS. Hij wordt standaard geleverd met 64gb Micro SD kaart.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €379
Bol.com: €379
Dashcamdeal: €379


Beste dashcams 2024: Nummer vier

4. DDPai Mini 5 Cloud

DDPai Mini 5 CloudEr zijn dit jaar enkele nieuwe interessante Cloud dashcams op de markt gebracht. Deze DDPai Mini 5 Cloud is wat ons betreft de meest veelbelovende. In de speciaal ontwikkelde houder plaats je eenvoudig een SIM kaart om je Mini 5 met internet te verbinden. Je hebt er dus geen aparte module voor nodig zoals bij veel andere Cloud dashcams. De belangrijkste 'event' opnames worden vervolgens automatisch naar de Cloud verstuurd. Bovendien is het mogelijk om tijdens de parkeermodus meldingen te ontvangen als er iets met je auto gebeurt.

De beeldkwaliteit van deze DDPai Mini 5 is met 4K zeer goed en over de vormgeving zijn we ook zeer te spreken. Hij is net als de standaard DDPai Mini 5 uitgerust met 64gb ingebouwd eMMC geheugen, iets waar we zelf niet zo'n fan van zijn. Uitbreiden naar groter geheugen is dan ook niet mogelijk.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €249
Bol.com: €249
Dashcamdeal: €249


Beste dashcams 2024: Nummer vijf

5. Nanocam M27

Nanocam M27De Nanocam M27 is wat ons betreft de beste 'budget' dashcam op de markt. Hij is strak vormgegeven en filmt met scherpe 2K QuadHD resolutie. Wifi en GPS zijn ingebouwd en hij kan perfect worden gebruikt als parkeerbeveiliging door de automatische parkeermodus met bewegingsdetectie en Time lapse stand. Op het 3.0 inch LCD scherm is het menu eenvoudig te bedienen en kun je de dashcam makkelijk afstellen.

Een 32gb Micro SD kaartje is standaard meegeleverd en een achter camera en permanente voeding (voor de parkeermodus) zijn optioneel bij te bestellen. Ook worden standaard twee houders meegeleverd om de M27 in meerere auto's te kunnen gebruiken. Zonder accessoires heb je voor onder €100 een perfecte dashcam die niet veel onderdoet voor veel duurdere modellen. 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €99,99
Bol.com: €99,99
Dashcamdeal: €99,99
Nanocam: €99,99


Beste dashcams 2024: Nummer zes

6. AZDome M550 Pro

AZDome M550 ProAZDome heeft vorig jaar enkele nieuwe modellen uitgebracht en deze M550 Pro is misschien wel de mooiste. Qua specificaties is hij ongeveer gelijk aan de AZDome M63 Pro (nummer 2 in de lijst). Deze M550 Pro wordt echter standaard geleverd met achter camera (2CH versie) of met achter camera én derde interieur camera (3CH versie). Deze laatste is met name erg populair onder taxichauffeurs.

De achter camera plaats je eenvoudig aan de binnenkant op de achterruit en de eventuele derde camera steek je in de voorste dashcam. Hij is mooi vormgegeven en door het breedbeeld LCD scherm valt hij niet teveel op en past hij in vrijwel elke auto achter de binnenspiegel. Hij wordt geleverd met 64gb MicroSD kaart en ondersteunt SD kaarten tot 256gb. Een CPL filter is optioneel bij te bestellen, evenals een verlengkabel voor de achter camera.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €149
Bol.com: €149
Dashcamdeal: €149


Beste dashcams 2024: Nummer zeven

7. Vantrue N4 Pro

Vantrue N4 ProVantrue is een relatief nieuw merk met een zeer uitgebreid assortiment dashcams dat wereldwijd wordt aangeboden. Vantrue is met name actief op marketplaces zoals Amazon maar tegenwoordig ook op andere plekken verkrijgbaar. De dashcams van Vantrue zijn strak vormgegeven en degelijk gebouwd. Ze zijn tevens uitbreidbaar met handige accessoires zoals een CPL filter en Bluetooth S.O.S. knop.

Deze N4 Pro is een 3CH variant waarbij een derde interieur camera in de voorste dashcam is verwerkt die de binnenkant van de auto en ook een gedeelte naar buiten filmt. Door deze drie camera's filmt de Vantrue N4 Pro vrijwel 360 graden in- en rondom de auto, ideaal dus als parkeerbeveiliging. Dit laatste is ook hetgeen waar Vantrue op inzet. De dashcams sluit je eenvoudig aan op de voeding van de auto met de optionele OBD voeding of VP01 permanente voeding.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €349
Vantrue: €349
Bol.com: €349
Dashcamdeal: €349


Beste dashcams 2024: Nummer acht

8. BlackVue DR970X LTE

BlackVue DR970X LTETevens uit Zuid-Korea is deze BlackVue DR970X LTE. Ook bij BlackVue weten ze wel hoe ze een dashcam moeten maken, vooral de Cloud software is bij BlackVue erg goed ontwikkeld. Vorig jaar heeft BlackVue enkele nieuwe modellen uitgebracht, waaronder de DR970X. Bij deze LTE versie van de DR970X is het mogelijk om de SIM kaart direct in de dashcam te steken. Bij de andere modellen dien je hiervoor de aparte LTE module aan te sluiten á €229.

De BlackVue DR970X LTE filmt in zeer scherpe 4K resolutie door de hoogwaardige 8.0MP sensor. GPS en Wifi zijn uiteraard standaard en deze dashcam kun je tevens met Bluetooth verbinden voor een stabielere connectie. De goedkoopste 64gb versie kost €899, voor de versies met grotere SD kaart moet je behoorlijk diep in de buidel tasten voor respectievelijk €969 en €1039 voor de 128gb en 256gb versies.

Verkrijgbaar bij:
Bol.com: €899
Coolblue: €899


Beste dashcams 2024: Nummer negen

9. Viofo A139 Pro 2CH

Viofo A139 Pro 2CHViofo is al langere tijd een betrouwbaar dashcam merk met een assortiment van inmiddels meer dan 20 modellen. De eerste Viofo A139 is in 2022 geïntroduceerd en deze Pro versie is de 2024 versie met 4K resolutie. Kenmerkend aan Viofo's zijn de geavanceerde parkeermodus met bewegingsdetectie en Time lapse stand en de mogelijke uitbreiding met CPL filter en Bluetooth SOS knop.

De Viofo A139 Pro is verkrijgbaar als 1CH, 2CH en 3CH versie. Bij de 2CH wordt een achter camera geleverd en bij de 3CH versie een achter + interieur camera. Hij is uitgerust met 8.0MP beeldsensor, Wifi en GPS. SD kaarten ondersteunt hij tot 258gb.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €249
Bol.com: €250


Beste dashcams 2024: Nummer tien

10. Nordväl DC202 4K

Nordval DC202 4KNordväl is een relatief nieuw dashcam merk dat enkele jaren geleden begon met de DC102. Dat model heeft onze lijsten nooit gered, echter is deze DC202 4K veelbelovender. Deze strak vormgegeven en slanke dashcam filmt met hoogwaardige 4K resolutie aan de voorkant en 2K aan de achterkant, of met enkel de voorste camera zelfs in 5K. Met de uitgebreide parkeerfuncties is het een goede dashcam om je auto mee te beveiligen.

De Nordväl DC202 4K is verkrijgbaar als 64gb, 128gb en 256gb versie. Hij heeft spraakbesturing waarmee je hem met enkele prompts kunt bedienen. De bluetooth zorgt bovendien voor een stabiele verbinding met je telefoon. Daarnaast vind je natuurlijk ook de standaard functies zoals GPS om de snelheid bij te houden en Wifi om de video's op je telefoon te bekijken.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €269
Bol.com: €269
Coolblue: €269


Beste dashcams 2024: Nummer elf

11. ThiEye Carview 4

ThiEye Carview 4Standaard dashcams monteer je meestal achter de binnenspiegel op de voorruit. Steeds populairder worden echter binnenspiegel dashcams. Deze plaats je juist over je bestaande binnenspiegel zodat je geen camera meer op de ruit hebt zitten. Het spiegeloppervlak van deze dashcams is vaak een volledig LCD scherm waarop het beeld van de achter camera wordt weergegeven. Dit type dashcam fungeert daarom tevens als volwaardige digitale binnenspiegel, ideaal voor bestelauto's en campers waarbij het zicht naar achteren beperkt of niet aanwezig is.

Deze ThiEye Carview 4 is momenteel één van de beste binnenspiegel dashcams en voorlopig de enige met 4K resolutie. GPS zit bij deze Carview 4 ingebouwd waardoor de actuele snelheid wordt bijgehouden. Door de grote kijkhoek van 170˚ aan de voor- en achterkant wordt daarnaast een erg groot gedeelte rondom de auto opgenomen.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €169
Dashcamdeal: €169


Beste dashcams 2024: Nummer twaalf

12. Mio MiVue 886

Mio MiVue 886Mio is een merk wat veel mensen kennen van de navigatie systemen. Sinds enkele jaren hebben ze een vrij imposante collectie met dashcams. Meeste modellen hebben onze top lijsten nooit gered, de dashcams zijn meestal aan de prijzige kant vergeleken met andere merken. Deze 886 is een primeur en tevens de eerste 4K dashcam van MiVue.

Het mooie van Mio is dat de software en handleidingen vaak goed ontwikkeld zijn, dat komt de gebruikerservaring ten goede. De beeldkwaliteit van deze 886 kan zich bovendien meten met andere merken die al langer dashcams maken. Standaard functies zoals Wifi en GPS vind je natuurlijk ook op de 886 en je hebt tevens de mogelijkheid om flitspaal meldingen te ontvangen tijdens het rijden.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €199
Bol.com: €223,69
Dashcamdeal: €199

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »