Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam

Wat kost een dashcam?

Dashcams zijn er in allerlei typen en uitvoeringen, maar wat kost een fatsoenlijke dashcam nou eigenlijk? De prijs van een dashcam is vooral afhankelijk van de kwaliteit en functionaliteit van de dashcam. Een dashcam van een bekend merk kost daarnaast meestal wat meer dan een merkloze dashcam en ook. Bovendien zijn er enkele accessoires om de installatie en het gebruik nodig en makkelijker te maken. Naast de dashcam heb je bijvoorbeeld ook een Micro SD kaart nodig voor de opslag van de video's.

Een goede dashcam heb je al vanaf €50. Wij adviseren meestal om niet te kiezen voor een dashcam onder €50. Bij de Kruidvat en Action worden weleens dashcams van €20 of €30 aangeboden. Het zou kunnen dat deze het een tijdje prima doen, maar waarschijnlijk kun je op de video's geen personen en kentekens herkennen. Vanaf ongeveer €50 worden de dashcams van aanzienlijk betere (beeld)kwaliteit. In het verleden hebben wij enkele dashcams in deze prijsklasse in het assortiment gehad maar vanwege terugkerende problemen zijn we gestopt met de verkoop hiervan. Goedkoop = duurkoop geldt in dit geval.

De gemiddelde prijs van een dashcam ligt rond €100 tot €150. In de prijsklasse vanaf €100 heb je een dashcam met goede beeldkwaliteit en ook extra functies zoals Wifi en GPS. De dashcams kun je meestal nog uitbreiden met accessoires als een Continue voeding of achter camera, die brengen natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Onze meest verkochte dashcam, de AZDome M63 Pro, kost bijvoorbeeld €139.

Een dashcam kan nog veel meer kosten, een BlackVue DR900X-2CH kost bijvoorbeeld bijna €600. Over het algemeen wordt de kwaliteit van dashcams boven €100 niet per se beter. Dashcams in de prijsklasse vanaf €200 worden vaak erg compleet geleverd waardoor ze standaard wat duurder zijn. Bij BlackVue kosten de dashcams een meer omdat deze wat uitgebreidere software hebben en bijvoorbeeld Cloud ondersteunen. Daarnaast betaal je ook wat voor het design en de naamsbekendheid. Je kunt het een beetje vergelijken met een iPhone die veel meer kost (maar niet persé beter is) dan een Huawei of Oppo telefoon.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »