Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam

Professionele dashcam kopen? Dit zijn je opties

Op zoek naar een professionele dashcam voor in je auto of voor zakelijk gebruik? Hieronder vertellen we wat enkele van de betere professionele dashcams zijn. Wat is een professionele dashcam? Een professionele dashcam onderscheid zich op enkele punten van andere dashcams. Voor zakelijk gebruik worden dashcams meestal professioneel ingezet voor Fleet management. De dashcam is hierbij met internet verbonden en de beelden worden in de Cloud opgeslagen zodat ze vanaf een centraal punt kunnen worden bekeken. Door de ingebouwde GPS bij professionele dashcams kan tevens de locatie van de voertuigen worden bijgehouden. Lang niet alle dashcams hebben deze mogelijkheid.

Tamper proof caseOmdat bij professioneel gebruik veel verschillende chauffeurs toegang kunnen hebben tot de dashcam zijn bij professionele dashcams enkele maatregelen genomen om dit te voorkomen. De SD kaart en voeding zijn bijvoorbeeld niet zomaar uit de dashcam te halen. Soms zijn ook speciale Tamper proof cases verkrijgbaar om volledige toegang tot de dashcam te voorkomen. Deze kan enkel met een speciale (meegeleverde) sleutel worden geopend.

Een professionele dashcam wordt bij voorkeur met een permanente voeding aangesloten bij de zekeringskast van de auto of vrachtwagen en niet via een sigarettenvoeding. Deze manier van aansluiten is beter omdat hij dan niet makkelijk door een chauffeur kan worden losgehaald. Daarnaast heb je met deze manier van aansluiten meer opties op je dashcam zoals een automatische parkeermodus en accubeveiliging. Bij professionele dashcams wordt zo'n permanente voeding standaard al meegeleverd. Een sigarettenvoeding is soms optioneel verkrijgbaar voor Plug&Play gebruik.

Wat zijn de beste professionele dashcams?

Momenteel zijn de enige dashcam merken met uitgebreide Cloud mogelijkheid Gnet en BlackVue. Dit zijn beide professionele dashcam merken uit Zuid-Korea. Van Gnet is de G-ON4 met 4K resolutie de beste optie. Voor een kleiner budget zijn er de G-ON2 en G-ON1 met respectievelijk QuadHD en FullHD beeldkwaliteit of de G-ON3 met 3 camera's. Speciaal voor vrachtwagens biedt Gnet de G-ON3 Truck en GT900. Bij BlackVue heb je de optie uit de DR750X en DR900X met respectievelijk FullHD en 4K resolutie.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »