Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaarKeuzehulp
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam

5 beste camera vrachtwagen achteruitrijcamera's en dashcams

Een dashcam voor een vrachtwagen of bestelbus is een bijna onmisbaar accessoire voor een chauffeur. Een dashcam maakt het rijden een stuk veiliger en prettiger en voorkomt bovendien een hoop schade aan de vrachtwagen. Achteruitrijcamera's zijn er in verschillende uitvoeringen en met sterk wisselende prijzen. 

Een vrachtwagen dashcam ofwel een camera voor op de vrachtwagen is een soort variant op een achteruitrijcamera. Een vrachtwagen dashcam heeft dezelfde functies met één of meerdere camera's (waaronder een achteruitrijcamera) met daarnaast de handige functies van een dashcam. Een vrachtwagen dashcam is daarom de ideaal om de achteruitrijcamera voor de vrachtwagen mee te vervangen.

Door de grote verschillen in prijs en kwaliteit hebben we een top 5 met beste vrachtwagen dashcams opgesteld. Deze 5 achteruitrijcamera's voor in de vrachtwagen zijn wat ons betreft de beste dashcam om elke vrachtwagen of bestelbus mee uit te voeren. Naast de achteruitrijcamera neem je met deze dashcams óók de weg op en heb je dus bewijs bij een eventuele aanrijding of ander incident. 

De dashcams in deze lijst zijn allemaal achteruitrijcamera's die met een kabel worden verbonden aan de voorste dashcam en werken daarom als een compleet vrachtwagen camerasysteem. Alle camera's nemen tegelijk op en de bestanden worden allemaal opgeslagen op de SD kaart in de voorste dashcam. Er is geen speciale voeding nodig voor de afzonderlijke achteruitrijcamera's, enkel de voorste dashcam of module hoeft te worden voorzien van stroom.

 


Nummer één | 5 beste vrachtwagen achteruitrijcamera's en dashcams

1. MACH Truck 5000 4CH FullHD | €599,-

De MACH Truck 5000 4CH is de absolute top van de vrachtwagen dashcams met achteruitrijcamera. Deze zeer uitgebreide dashcam is uitgerust met een hoop functies die het rijden voor de chauffeur een stuk veiliger en prettiger maakt. Op het grote 4 inch Touchscreen LCD scherm kan de dashcam eenvoudig worden bediend en zijn alle camera's goed zichtbaar. De voorste camera filmt in FullHD en de drie andere camera's filmen in 720p.

Deze MACH Truck 5000 dashcam wordt geleverd met 64gb MicroSD kaart en kan worden uitgebreid met handige accessoires zoals een signaalkabel. Hiermee wordt automatisch het beeld van de juiste camera groot in beeld gebracht d.m.v. de knipper- of achteruitrijd verlichting. Ook kan hij worden uitgebreid met een grotere 10 inch monitor zodat de achteruitrijcamera's nóg beter zichtbaar zijn voor de chauffeur of met een GPS antenne zodat de snelheid en locaties van alle video's worden bijgehouden.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €599,-
Amazon.nl: €599,-
Bol.com: €599,-
Dashcamdeal: €599,-


Nummer twee | 5 beste vrachtwagen achteruitrijcamera's en dashcams

2. Motocam C4.3 4CH VGA | €199,-

Misschien wel de beste 'bang for your buck' heb je met deze Motocam V4.3 3CH vrachtwagen dashcam. Deze handige dashcam voor de vrachtwagen filmt met vier VGA camera's die alles in- en rondom de vrachtwagen vastleggen. Dit is een typisch vrachtwagen camerasysteem waarbij tevens het beeld dat op de monitor wordt getoond wordt opgeslagen op de SD kaart zodat een eventueel incident later kan worden teruggekeken. 

Deze Motocam C4.3 4CH dashcam wordt geleverd met handige bluetooth switch zodat met één druk op de knop kan worden gewisseld tussen de camera's. De dashcam wordt geleverd met 15m kabel zodat hij op vrijwel elke vrachtwagen en trailer kan worden bevestigd. Hij ondersteunt MicroSD kaarten tot 64gb waarmee zo'n 35 uur VGA video's kan worden opgeslagen. Let erop dat de camera's bij deze dashcam VGA kwaliteit zijn, het lezen van kentekens of herkennen van personen is daardoor minder eenvoudig dan bij hogere resolutie camera's in deze lijst. 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €199,-
Amazon.nl: €199,-
Bol.com: €199,-
Dashcamdeal: €199,-


Nummer drie | 5 beste vrachtwagen achteruitrijcamera's en dashcams

3. MACH Truck 3800 2CH FullHD | €399,-

Deze MACH Truck 3800 2CH is het kleinere broertje van de 5000 4CH (nr.1 in de lijst). Het is een iets kleinere dashcam en achteruitrijcamera in één met een 3.5 inch LCD Touch screen en met één extra camera in plaats van vier. De functies van deze dashcam zijn bijna gelijk aan die van de 5000 versie en ook de beeldkwaliteit is zowel overdag als 's nachts erg goed. Dit laatste is mede te danken aan de infrarood LED's die op de extra camera zitten.

Ook deze 3800 2CH versie kan worden uitgebreid met de signaalkabel en 10 inch monitor om het een uitgebreid camerasysteem voor in de vrachtwagen te maken. Ook heeft hij alle dashcam functies zodat beelden worden opgeslagen en is er de mogelijkheid om hem met GPS uit te breiden zodat snelheden en locaties worden bijgehouden.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €399,-
Amazon.nl: €399,-
Bol.com: €399,-
Dashcamdeal: €399,-


Nummer vier | 5 beste vrachtwagen achteruitrijcamera's en dashcams

4. Motocam X2V 3CH FullHD | €249,-

Een goedkopere maar niet mindere dashcam voor de vrachtwagen is deze Motocam X2V 3CH. Dit is - in tegenstelling tot de andere achteruitrijcamera's in deze lijst - een typische vrachtwagen dashcam met kleiner scherm zodat hij nauwelijks opvalt in de vrachtwagen. Op het relatief kleine 3.0 inch LCD scherm zijn de camera's nog steeds goed te zien maar de module is een stuk discreter dan bij grotere vrachtwagen dashcam.

De voorste camera filmt met FullHD en de losse achteruitrijcamera's met VGA. Deze vrachtwagen dashcam ondersteunt MicroSD kaarten tot 128gb waarmee zo'n 12 uur video kan worden opgeslagen op de camera. De mogelijkheden zijn iets minder dan bij andere vrachtwagen dashcams in deze lijst, vandaar dat hij ook goedkoper is. Zo is er geen GPS en Wifi mogelijkheid en ook is het niet mogelijk er een grotere monitor op aan te sluiten. Door de goede prijs- kwaliteitverhouding verdient hij toch een vierde plek in deze lijst met vrachtwagen dashcams. 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €249,-
Amazon.nl: €249,-
Bol.com: €249,-
Dashcamdeal: €249,-


Nummer vijf | 5 beste vrachtwagen achteruitrijcamera's en dashcams

5. Motocam X17 4CH Wifi GPS | €399,-

Deze Motocam X17 is een zeer uitgebreide dashcam voor de vrachtwagen met een groot 7 inch LCD scherm zodat alle camera's rondom de vrachtwagen goed zichtbaar zijn. Alle camera's filmen in FullHD kwaliteit en zijn uitgerust met infrarood LED's zodat de achteruitrijcamera's ook in het donker goed beeld leveren. Hij wordt geleverd met handige bluetooth switch om met één druk op de knop tussen de camera's te wisselen en met afstandsbediening om het menu te bedienen.

Naast de achteruitrijcamera functie is ook deze Motocam X17 uitgerust met alle nodige dashcam functies om hem als vrachtwagen dashcam te gebruiken. Via Wifi zijn bestanden te bekijken en te downloaden en via de GPS wordt de actuele snelheid bijgehouden. Hij ondersteunt twee Micro SD kaarten van elk maximaal 256gb zodat een hoop video's kunnen worden opgeslagen.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €399,-
Amazon.nl: €399,-
Bol.com: €399,-
Dashcamdeal: €399,-

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »