Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam

Parkeerstand op de dashcam werkt niet

Als de parkeerstand op je dashcam niet werkt kan dit verschillende oorzaken hebben. Doorloop de volgende stappen om het probleem te vinden.

 1. Controleer de voeding
  Voor het gebruik van de parkeerstand op een dashcam is in bijna alle gevallen een 3-draads Continue voeding vereist. Als deze voeding niet of niet goed is aangesloten zal de parkeerstand op de dashcam niet werken. De meestvoorkomende fout is dat de gele en rode kabel worden omgedraaid. Bij sommige voedingen moet de rode draad op een continu stroompunt worden aangesloten en gele op een geschakeld stroompunt, maar bij andere voedingen is het nét andersom. Controleer daarom goed de handleiding van de Continue voeding om te controleren of de voeding op de juiste manier is aangesloten.

 2. Controleer de aansluiting
  Bij sommige dashcams - zoals de AZDome M10 Pro - werkt de parkeerstand alléén wanneer de stekker in de dashcam zelf achter het rubbertje wordt gestoken en niet als hij in de houder wordt gestoken. Zorg er daarom voor dat de stekker op de goede plek en op de juiste manier in de dashcam is gestoken. Raadpleeg ook hiervoor de handleiding van de dashcam.

 3. Controleer de instellingen
  Controleer of de parkeerstand bij de instellingen van de dashcam aan staat. Standaard is de parkeerstand meestal uitgeschakeld, je dient hem daarom in het menu van de dashcam eerst aan te zetten. Vaak wordt in het beeld een icoontje zichtbaar waaraan je kunt zien dat de parkeerstand is aangezet.
 4. Controleer of de parkeerstand wordt geactiveerd
  Als alles goed is ingesteld en aangesloten zou de parkeerstand moeten worden geactiveerd zodra (of enkele seconden nadat) je het contact van de auto uitzet. Afhankelijk van het type dashcam verspringt het scherm, wordt het parkeerstand icoontje groen, hoor je een piepgeluid of wordt een extra icoontje zichtbaar. Daaraan kun je herkennen dat de dashcam in de parkeerstand is geschakeld.
 5. Controleer de opnames
  Als je niet hebt kunnen zien dat de parkeerstand geactiveerd werd (bijvoorbeeld als je dashcam geen scherm heeft en je het geluid hebt uitstaan) kun je ook de opnames nakijken om te controleren of daar parkeeropnames tussen staan.

Als de parkeerstand op je dashcam wél geactiveerd wordt maar hij geen opnames maakt heeft dit vaak te maken met een verkeerde instelling. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de gevoeligheid van de G-sensor of bewegingssensor te laag staan ingesteld. Ook kan het zijn dat het in de omgeving te donker is waardoor bewegingen niet goed kunnen worden opgemerkt.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »