Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam

Night vision op een dashcam uitgelegd

Om opnames te maken met een camera is licht nodig. Een camera werkt in principe hetzelfde als het menselijk oog en de mate van belichting bepaalt grotendeels hoeveel je kunt zien. In het donker zijn opnames dan ook een stuk minder duidelijk dan overdag en het is niet zo makkelijk om daar wat aan te veranderen.

Hulpmiddelen

Bij 'Night vision' denken veel mensen aan de grijzige opnames op de slaapkamers van Temptation Island of de groene opnames die soms door het leger worden gemaakt. Deze Night vision opnames worden gemaakt met  camera's met infrarood belichting of met speciale warmtebeeldcamera's. Deze camera's kosten vaak duizenden euro's en de technologie is daarom niet erg geschikt voor het filmen in de auto. Veel mensen zijn daarom in eerste instantie teleurgesteld als we ze vertellen dat dashcams deze vorm van Night vision niet ondersteunen.

Night vision in dashcams

De kwaliteit van de beelden die een dashcam in het donker maakt is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de gebruikte beeldsensor. De beeldsensor is het component in de camera waar het licht binnenkomt, waarna het kan worden verwerkt door de processor. Dit klinkt eenvoudig, maar lang niet alle beeldsensors zijn in staat om in het donker goede opnames te maken. Momenteel de beste beeldsensoren voor in het donker zijn de Sony Starvis sensoren. Dashcams met deze beeldsensoren krijgen bij de specificaties van ons daarom het kenmerk 'Uitstekend', gevolgd door 'Zeer goed', 'Goed', 'Gemiddeld' en 'Matig' voor dashcams met andere beeldsensoren en dus prestaties. 

Infrarood in dashcams

Er zijn dashcams met infrarood LED's, zoals veel Taxi dashcams en die van MACH Truck. Deze infrarood LED's zijn vooral effectief op korte afstanden tot enkele meters. Bij de Taxi dashcams zitten deze daarom meestal op de interieur camera en bij die van MACH Truck op de camera's die de dode hoek filmen. Wie denkt dat hij er - zoals bij Big Brother - in de nacht de slaapkamer van zijn buurvrouw mee kan filmen komt bedrogen uit.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »