Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam

G-sensor in een dashcam uitgelegd

Doordat een dashcam continue opneemt in de Loop recording worden de oudste bestanden automatisch overschreven voor nieuwe bestanden. In het geval van een aanrijding wil je natuurlijk niet dat de video wordt verwijderd, daarom is elke dashcam uitgerust met een G-sensor. Een G-sensor is een trillingssensor die vibraties meet. Indien een vibratie boven een bepaalde grens zorgt hij ervoor dat de huidige video beveiligd wordt opgeslagen zodat hij niet meer kan worden verwijderd.

Tijdens parkeerstand

Indien je een aanrijding hebt is het altijd verstandig de video waarop het heeft plaatsgevonden (en die ervóór en erna) te downloaden en voor de zekerheid op een andere locatie dan de SD kaart op te slaan. De G-sensor is in die gevallen daarom enkel een extra zekerheid om ervoor te zorgen dat de bestanden niet verloren gaan.

De G-sensor is echter cruciaal bij het gebruik van een dashcam in de parkeerstand. In de parkeerstand is de dashcam namelijk continue aan het opnemen zonder dat je daar zelf bij aanwezig bent. Indien iemand tijdens het parkeren je auto raakt of vandalen je auto bekrassen is de G-sensor de functie die ervoor zorgt dat de belangrijke video’s nog beschikbaar zijn op de SD kaart.

Indicatie op scherm

Bij dashcams met een LCD scherm wordt meestal weergegeven wanneer de G-sensor is geactiveerd en de video beveiligd wordt opgeslagen. In de praktijk zullen hard remmen, plotselinge stuurbewegingen of een slecht wegdek de G-sensor activeren en video’s beveiligen. Op deze manier kun je er als bestuurder met een gerust hart vanuit gaan dat de video tijdens een aanrijding ook beveiligd zal worden opgeslagen.

Aparte folder

De beveiligde video’s worden bij de meeste dashcams in een aparte folder opgeslagen op de SD kaart. Deze folder wordt door de Loop recording simpelweg niet gebruikt voor het vrijmaken van ruimte waardoor de video’s in deze folders automatisch beveiligd zijn. Bij sommige modellen dashcams worden alle video’s in één grote folder geplaatst en worden de afzonderlijke video’s beveiligd tegen wissen door een zogenaamde ‘write-protection’. Bestanden met een write-protection kunnen alleen via de computer worden verwijderd waardoor ze ook beveiligd zijn tegen automatisch wissen op de dashcam.

Instelbare gevoeligheid

Het kan voorkomen dat bestanden te snel of juist te moeizaam worden beveiligd. Soms worden bestanden al beveiligd wanneer je over een verkeersdrempel rijdt, andere keren heb je het gevoel dat je van een ravijn moet rijden om de dashcam het te laten merken. Bij vrijwel alle dashcams kan de gevoeligheid van de G-sensor daarom worden ingesteld op ‘Low’, ‘Middle’, of ‘High’. Bij Low wordt hierbij de grens verhoogd en is dus een zwaardere impact nodig om de G-sensor te activeren en bij High wordt de grens verlaagd en is relatief weinig vibratie nodig.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »