Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Door Allcam

Camera op auto richten? Dit zijn de beste opties

Een camera op je auto richten kan soms handig zijn om je auto te beveiligen tegen vandalisme of diefstal. Als je je auto altijd op dezelfde plek voor je huis of kantoor parkeert is een camera op je auto richten één van de beste manieren om een oogje in het zeil te houden. Meeste dashcams hebben een parkeermodus om je auto te beveiligen als deze geparkeerd staat, dit is heel handig als je geen vaste plek voor je auto hebt. Echter filmt zo'n dashcam vanuit de auto zelf (en meestal alleen voor en achter), het kan dan ook moeilijk zijn om de gehele auto rondom in de gaten te houden. Een camera op je auto richten kan daarom een goed alternatief zijn.

Een camera op je auto gericht kan in principe elk type camera zijn, je zou er zelfs een dashcam voor kunnen gebruiken. Het handigste is echter om een IP camera te gebruiken die je verbindt met je Wifi netwerk. Je kunt dan overal ter wereld inloggen op de camera en je auto in de gaten houden. Meeste IP camera's hebben ook een bewegingsdetectie stand waarbij je een melding kunt ontvangen op je telefoon indien een beweging in beeld wordt waargenomen.

Let erop dat er in Nederland regels zijn aan het filmen vanuit een vaste statische plek zoals thuis. Je mag namelijk alléén je eigen eigendommen filmen. Een camera op je auto gericht die óók de tuin van je buren filmt is dus niet toegestaan. Richt de camera daarom echt alleen op je eigen auto en zorg dat je verder niets in beeld brengt.

Hieronder de plus- en minpunten van het richten van een camera op je auto ten opzichte van een dashcam met parkeermodus.

Camera op auto gericht
+ Goed zicht op de auto
+ Stroomvoorziening vanuit huis
+ Verbinden met Wifi netwerk thuis
- Vaste parkeerplek auto nodig
- Beperkende regelgeving

Dashcam in auto
- Beperkter zicht aan voor- en achterkant
- Aansluiten op accu van auto of battery pack
- Voor Wifi verbinding SIM kaart nodig
+ Geen vaste parkeerplek nodig
+ Filmen toegestaan

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »