Terug

8 beste dashcams van 2021 met video's

8 beste dashcams van 2021 met video's

Hier is hij weer, de lijst met beste dashcams van dit jaar (2021). Elk jaar maken we een lijst met de beste dashcams van dat jaar om de keuze voor een goede dashcam wat makkelijker te maken. Het aanbod wordt elk jaar groter waardoor het vinden van de beste dashcam steeds moeilijker wordt. Daarnaast worden dashcams uitgerust met steeds meer functies en mogelijkheden. Wij houden de trends en ontwikkelingen in de markt continu in de gaten en vertellen je daarom graag welke functies handig of overbodig zijn. 

AZDome is met drie dashcams weer goed vertegenwoordigd in de lijst met beste dashcams. De prijs- kwaliteit verhouding van AZDome blijft één van de beste in de markt. De beste dashcam van 2021 is wat ons betreft net als vorig jaar nog steeds de AZDome M10 Pro 4K

Voor de snelle beslisser hieronder een korte samenvatting van de Top 8 beste dashcams van 2021. Scroll verder naar beneden om van elk model de toelichting te lezen en video’s te bekijken.

Beste Dashcams 2021:

 1. AZDome M10 Pro 4K Touch: €129
  Twee jaar op rij de beste keuze door ongeëvenaarde prijs- kwaliteit verhouding.
 2. Mini 0906 4K Wifi 2CH Dual GPS: €189
  Vernieuwd model gebaseerd op jarenlang succes, ideaal voor parkeerbeveiliging.
 3. AZDome BN03 2K Wifi GPS: €99
  Beste 'budget' optie zonder LCD scherm maar met Wifi en GPS.
 4. LUKAS H900 4K Touch: €479
  Goed werkend ADAS systeem en perfecte beeldkwaliteit.
 5. AZDome AR08 Wifi Full Mirror: €169
  Digitale binnenspiegel en dashcam combinatie.
 6. LUKAS V790 2CH GPS 16gb: €199
  Uitstekende prestaties en zeer compleet geleverd.
 7. Camdii K2S 2CH Wifi GPS: €249
  Twee kleine camera’s met losse module, ideaal als parkeerbeveiliging.
 8. KENWOOD DRV-A601W: €209
  Testwinnaar ANWB dashcam test 2020, nu wat gezakt.

1. AZDome M10 Pro 4K Touch

De beste dashcam van 2021 is wat ons betreft net als vorig jaar de AZDome M10 Pro 4K. De prijs- kwaliteit verhouding van deze dashcam is nog steeds ongeëvenaard. Hij heeft eigenlijk alle functies en mogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn op een dashcam: Wifi, GPS, een automatische parkeerstand en een OLED Touch screen LCD scherm. Deze Pro versie wordt bovendien geleverd met een Nederlandstalig menu en handleiding. 

Er is ook de mogelijkheid een FullHD achter camera op de dashcam aan te sluiten. De dashcam filmt in dat geval met 2x FullHD resolutie. Een andere handige functie is de 'waving' S.O.S. sensor onderop de dashcam waarmee je met één beweging onder de dashcam een snapshot kunt maken. De AZDome M10 Pro plaats je op de ruit met een stevige magnetische houder. Je kunt de dashcam met één beweging uit deze houder halen als je hem mee naar huis wil nemen. De AZDome M10 Pro is niet voor niets vorig jaar in de ANWB dashcam test verkozen tot beste dashcam onder €200.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €129
Amazon: €129
Bol.com: €129
Dashcamdeal: €129


2. Mini 0906 4K Wifi 2CH Dual GPS

Mini is al jarenlang één van de beste een meest innovatieve dashcam producten en deze Mini 0906 4K Wifi is geen uitzondering. De 0906 is al langere tijd een groot succes door het compacte design. Deze in 2021 geïntroduceerde 0906 4K Wifi versie is de laatste toevoeging aan deze reeks en is wat ons betreft één van de beste 2CH Dual dashcams op de markt. 

Haarscherpe 4K beelden in combinatie met ingebouwde Wifi en GPS maken van deze 0906 4K Wifi een dashcam die zich kan meten met het hoogste dashcam segment. Door de uitgebreide parkeerstand is deze Mini 0906 4K Wifi bovendien een dashcam bij uitstek om je auto mee te beveiligen. Ook is er de optie om een CPL filter te plaatsen om reflecties van het dashboard tegen te gaan.  

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €189
Bol.com: €189
Dashcamdeal: €189


3. AZDome BN03 2K Wifi GPS

De AZDome BN03 is het antwoord van AZDome op de groeiende vraag naar cilindervormige dashcams zonder display. Dit design kennen we al langer van onder andere BlackVue, echter richt AZDome zich door de lage prijs op een ander segment. Deze lage prijs betekent niet dat je hoeft in te leveren op kwaliteit of functies, die heeft de BN03 namelijk in overvloed. 

Hij filmt met scherpe 2K kwaliteit en heeft Wifi en GPS ingebouwd. Als je hem aansluit met de optionele Continue voeding kun je bovendien gebruik maken van de Time lapse parkeerstand waarbij de dashcam elke seconde een foto maakt, ideaal om je auto te beveiligen tijdens het parkeren. Daarnaast is er de optie om een FullHD achter camera aan te sluiten zodat je ook achter de auto kunt opnemen. 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €99
Amazon: €99
Bol.com: €99
Dashcamdeal: €99


4. LUKAS H900 4K Touch

LUKAS heeft dit jaar twee nieuwe dashcams uitgebracht waarvan deze H900 4K het nieuwe flagship model is. Vrijwel alle mogelijke functies zijn verwerkt in dit mooie apparaat; Wifi, GPS, 4K beeldkwaliteit, Touch screen LCD scherm én een goed werkend ADAS systeem. Hij ondersteunt bovendien Micro SD kaarten tot 512gb en wordt standaard geleverd met een kaartje van 128gb. Dit is voldoende om zo'n 8 uur met beide camera's FullHD op te kunnen nemen (iets minder als je hem op 4K zet).

De LUKAS H900 4K wordt dus ook geleverd met een achter camera die filmt in FullHD kwaliteit. Het meest opvallende van de LUKAS H900 is het grote 3.5 inch Touch screen LCD scherm waarop de opnames en de werking van het ADAS systeem goed zichtbaar zijn. Het ADAS systeem is de 3.0 variant met LDWS, FCWS en FVSA (voor meer informatie zie dit artikel). 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €479
Bol.com: €479


5. AZDome AR08 2CH Full Mirror Wifi Touch

Binnenspiegel dashcams hebben afgelopen jaar een ware opmars meegemaakt. Een binnenspiegel dashcam plaats je over de huidige binnenspiegel (als je die hebt) waardoor hij in feite fungeert als spiegel en dashcam in één. Het voordeel is dat de dashcam op deze manier nauwelijks opvalt. Een 'Full Mirror' dashcam is een variant op de standaard spiegel dashcam waarbij de hele spiegel een LCD display is. Het beeld van de achterste camera wordt hier volledig op weergegeven waardoor de dashcam gebruikt kan worden als digitale binnenspiegel. De Full Mirror dashcams zijn daardoor erg populair bij bestelbussen en campers. 

De AZDome AR08 is wat ons betreft de beste binnenspiegel dashcam en verdient daarom een notering in deze lijst. Hij filmt met 2x FullHD en is uitgerust met Wifi en Time lapse parkeerstand (wanneer je hem aansluit met de optionele Continue voeding). Ook is er de mogelijkheid een GPS ontvanger aan te sluiten zodat snelheid en locaties worden bijgehouden.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €169
Bol.com: €169
Dashcamdeal: €169


6. LUKAS V790 2CH Wifi GPS 16gb

De LUKAS V790 2CH Wifi GPS is een andere populaire cilindervormige dashcam. LUKAS is net als BlackVue en iRoad een Zuid-Koreaans merk met zeer goede afwerking en software ondersteuning. De V790 2CH wordt erg compleet geleverd, in de doos zitten namelijk standaard al een Continue voeding en een 16gb Micro SD kaart. 

Wifi en GPS zijn bij de V790 ingebouwd en hij heeft een uitgebreide parkeerstand met veel functies. In combinatie met zijn discrete uiterlijk en achter camera is hij daarom ideaal om te gebruiken als parkeerbeveiliging. Meer geheugen is bij de V790 ook geen probleem, hij ondersteunt namelijk Micro SD kaarten tot 256gb.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €199
Amazon: €199
Bol.com: €199
Dashcamdeal: €199


7. Camdii K2S 2CH Wifi GPS

De Camdii K2S is een beetje een vreemde eend in de bijt. Deze dashcam heeft een uniek design en is in feite specifiek ontworpen om zeer onopvallend te monteren. Het is daarom één van de beste dashcams om te gebruiken om je auto te beveiligen tijdens het parkeren. De Camdii K2S bestaand uit een losse module met twee camera's die je met een lange kabel op de module aansluit. De losse camera's kun je onopvallend in de auto monteren en de module kun je bijvoorbeeld in het dashboard kastje plaatsen.

Hij filmt met 2x FullHD, heeft Wifi ingebouwd en wordt geleverd met externe GPS ontvanger om snelheid en locaties bij te houden.

 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €249
Bol.com: €249
Dashcamdeal: €249


8. KENWOOD DRV-A601W

Vorig jaar nog nummer twee, nu wat gezakt naar plek acht. De KENWOOD DRV-A601W is nog steeds een erg goede dashcam die vorig jaar door ANWB is verkozen tot beste dashcam. Het eerste jaar zijn echter wat problemen aan het licht gekomen waardoor de qua prijs- kwaliteit verhouding wat minder is geworden. Soms werden instellingen niet onthouden of stopte de dashcam er plotseling mee, iets wat met een dashcam van €209 éigenlijk niet kan. 

Hij filmt nog steeds met erg goede True 4K kwaliteit en er is de optie om voor €59,- extra een QuadHD achter camera aan te sluiten. In combinatie met de Continue voeding van KENWOOD heeft hij een parkeerstand om de auto te beveiligen. Deze parkeerstand werkt wel alléén op impact en niet op beweging of met Time Lapse. Hij ondersteunt Micro SD kaarten tot 256gb. 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €209
Bol.com: €209
Dashcamdeal: €209

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box