Terug

Top 7 goedkope budget dashcams van 2020 onder €75

Top 7 goedkope budget dashcams van 2020 onder €75

Dashcams zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Met 4K, Wifi, GPS of Touch screen scherm, het is er allemaal. Vanzelfsprekend betekenen betere specificaties vaak ook een hogere prijs, echter betekent dat niet dat er voor minder geld geen goede dashcams verkrijgbaar zijn. Door het groter wordende aanbod zijn tegenwoordig voor vrij weinig geld erg goede dashcams beschikbaar. U hoeft dan in veel gevallen niet eens in te leveren op specificaties. 

Eerlijk is eerlijk, de écht goede dashcams beginnen bij een prijs rond €100. Het verschil zit hem dan met name in de beeldkwaliteit en functies zoals GPS, waarvan dashcams onder €100 nauwelijks zijn uitgerust. Ook ontbreekt het bij de goedkopere dashcams vaak aan een goed werkende parkeerstand, wat betekent dat u de dashcam in veel gevallen niet (goed) kunt gebruiken voor het beveiligen van uw auto.

Goedkopere dashcams hebben tegenwoordig wél meer dan redelijke beeldkwaliteit. Het verschil met dashcams uit een hogere prijsklasse is vaak niet of nauwelijks te zien. Ook zijn veel goedkopere dashcams uitgerust met Wifi zodat u beelden draadloos kunt bekijken zonder dat u de SD kaart uit de camera hoeft te halen. 

Bent u dus op zoek naar een goedkope dashcam voor tijdens het rijden met prima beeldkwaliteit? We hebben een lijst gemaakt met wat ont betreft de 7 beste goedkope budget dashcams van 2020 zijn. 


Nummer één | Top 7 goedkope budget Dashcam van 2020 onder €75,-

1. AZDome MS02 Wifi | €59,-

De AZDome MS02 Wifi is wat ons betreft de beste goedkope budget dashcam van 2020. Het is een zeer goed instapmodel dashcam met een makkelijk te bedienen menu en uitstekende specificaties. Hij filmt met uitstekende 1080p resolutie in 30fps en de beelden zijn te bekijken op het kraakheldere 3.0 inch LCD scherm. Hij heeft een grote kijkhoek van 150˚ en een parkeerstand om de auto te beveiligen. Daarnaast heeft hij een ingebouwde G-sensor die trillingen registreert zodat ongelukken automatisch beveiligd worden opgeslagen.

Een andere handige functie van de AZDome MS02 is de Wifi waarmee u gemaakte opnames draadloos kunt bekijken en delen via uw telefoon. Verbind eenvoudig uw telefoon of tablet via de AZDome App met de camera om alle bestanden (of live video) te bekijken. U hoeft hierdoor niet de SD kaart uit de camera te halen om de opnames te bekijken. Hij ondersteunt MicroSD kaarten tot 128gb.
Verkrijgbaar bij:
Allcam: €59,-
Bol.com: €59,-
Dashcamdeal: €59,-


Nummer twee | Top 7 goedkope budget Dashcam van 2020 onder €75,-

2. DDpai Mini 1 | €59,-

De DDPai Mini is een dashcam die al een tijdje te koop is maar in 2020 opnieuw is uitgebracht en is gestopt in een nieuw jasje. Deze hoort absoluut thuis in de Top 3 beste ‘budget’ dashcams. 

De DDpai Mini 1 filmt met scherpe FullHD kwaliteit door de SONY IMX322 CMOS sensor. Hij is uitgerust met Wifi om de beelden te bekijken en hij heeft een handige parkeerstand die automatisch inschakelt nadat de auto 5 minuten geparkeerd staat.

Hij ondersteunt MicroSD kaarten tot 128gb en heeft een kijkhoek van 40 graden. De camera is bovendien zo’n 180 graden verticaal draaibaar zodat hij in elk voertuig kan worden opgehangen. De vorige DDPai Mini 1 had een bluetooth S.O.S. knop, die is bij dit model weggelaten.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €59,-
Bol.com: €59,-
Amazon: €79,00 (oude versie)
Dashcamdeal: €69,-


Nummer drie | Top 7 goedkope budget Dashcam van 2020 onder €75,-

3. ThiEYE Safeel Zero 1080p | €55,-

De nummer drie is een nieuwkomer op de Nederlandse dashcam markt; de ThiEYE Safeel Zero 1080p. Deze super kleine dashcam is één van de compactste dashcams die op het moment te krijgen is. Toch zijn ze er bij ThiEYE in geslaagd om deze kleine dashcam vol te stoppen met de beste snufjes en hebben ze er zélfs een LCD scherm op weten te ontwerpen.

Hij filmt met zeer goede 1080p beelden, heeft een grote kijkhoek van 170˚ en een parkeerstand om uw auto te beveiligen. Daarnaast wordt deze ThiEYE geleverd met zuignap- én sticker bevestiging en een handige Dual USB sigarettenvoeding zodat u naast het filmen met de dashcam ook nog gewoon uw telefoon kunt opladen in de auto.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €55,-
Bol.com: €55,-
Dashcamdeal: €59,-


Nummer vier | Top 7 goedkope budget Dashcam van 2020 onder €75,-

4. Dashcam G30B 2CH Dual | €59,-

De eerste 2CH dashcam (met achter camera dus) in deze lijst is de Dashcam G30B; een model dat al wat langer meegaat maar om zijn succes toch een plek in deze lijst verdient. Deze compacte maar uitgebreide 2CH dashcam is een mooi instapmodel met leuke extra’s zoals infrarood LED’s aan de voorkant van de dashcam zodat het beeld bij donker alleraardigst is.

De camera filmt in 1080p + VGA en op het 2.7 inch LCD scherm zijn de opnames te zien en kan het menu worden bediend. Een handige extra optie op deze dashcam is de achtercamera. Deze kan met een extra kabel worden aangesloten op de voeding van het achteruitrijd licht van de auto, de achtercamera komt in dat geval groot in beeld wanneer u achteruit in gaat parkeren.

De G30B heeft ook een parkeerstand en hij ondersteunt MicroSD kaarten tot 32gb. De kijkhoek van de voorste camera is 140 graden en van de achterste 160 graden.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €59,-
Bol.com: €59,-
Dashcamdeal: €59,-


Nummer vijf | Top 7 goedkope budget Dashcam van 2020 onder €75,-

5. T5 Taxi Dual 2CH 4.0 inch LCD dashcam | €69,-

De T5 Taxi Dual 2CH dashcam is een dashcam die eigenlijk speciaal is ontworpen voor het gebruik in taxi's. Deze dashcam heeft namelijk twee camera's, één die de weg filmt en één die het interieur van de auto filmt. Die interieur camera houdt daarom een oogje in het zeil om de chauffeur en passagiers te beschermen.

De T5 Taxi Dual 2CH dashcam heeft daarnaast een zeer groot 4 inch LCD scherm waarop de opnames en het menu goed zichtbaar zijn. Hij filmt met vrij goede 1080p kwaliteit en ondersteunt MicroSD kaarten tot 32gb. 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €69,-
Bol.com: €49,-
Dashcamdeal: €69,-


Nummer zes | Top 7 goedkope budget Dashcam van 2020 onder €75,-

6. Dashcam X209 WDR 2CH | €69,-

De Dashcam X209 WDR 2CH is een goed voorbeeld dat een goedkope dashcam niet altijd hoeft in te leveren op prestaties en materialen. De Dashcam X209 WDR voelt zeer degelijk aan omdat hij is gemaakt van een mooie grijze aluminium body. Door de extra achtercamera kunt u met deze dashcam ook achter de auto opnemen en is hij uitermate geschikt om te gebruiken als parkeerhulp. Op het grote 3.0 inch scherm is namelijk duidelijk de huidige opname te zien en wanneer de achtercamera correct wordt aangesloten wordt het beeld van die camera zelf groot in beeld weergegeven wanneer u de auto in zijn achteruit zet.

De Dashcam X209 WDR 2CH filmt met 1080p aan de voorkant en VGA aan de achterkant en hij ondersteunt MicroSD kaarten tot 32gb. De kijkhoek van de voorste lens is 170˚ en die achterop 160˚.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €69,-
Bol.com: €69,-
Dashcamdeal: €69,-


Nummer zeven | Top 7 goedkope budget Dashcam van 2020 onder €75,-

7. Xiaomi 70 Mai Pro | €69,-

De Xiaomi 70 Mai Pro is een er populaire dashcam met zeer goede specificaties voor in deze prijsklasse. De dashcam filmt met erg grote 1944p resolutie, de hoogste in deze lijst. Ook is hij uitgerust met Wifi om beelden draadloos te kunnen delen. De Xiaomi 70 Mai Pro is ziet er 'gelikt' uit door zijn strakke design. Ook heeft hij een LCD scherm waarop de beelden te zien zijn en het menu is te bedienen.

Een andere handige functie op deze dashcam is de Parkeerstand die werkt op de interne batterij van 500mAh. De dashcam springt aan en begint een korte opname wanneer een trilling wordt waargenomen. U kunt de Xiaomi dus in uw auto laten hangen zodat hij een oogje in het zeil kan houden.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €69,-
Dashcamdeal: €69,-

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box