Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaarKeuzehulp
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Qvia QR790 WD 1CH Wifi GPS 16gb dashcam

Productomschrijving
De nieuwste aanwinst van Qvia is de QR790. Deze 1CH dashcam filmt met de allerbeste videokwaliteit door gebruik van de SONY Starvis sensor. De sensor in deze QR790 staat vooral bekend om zijn uitstekende eigenschappen in het donker. Naast de uitmuntende beeldkwaliteit is de QR790 WD ook uitgerust met alle handige Qvia kenmerken, zoals Wifi, GPS en ...

De nieuwste aanwinst van Qvia is de QR790. Deze 1CH dashcam filmt met de allerbeste videokwaliteit door gebruik van de SONY Starvis sensor. De sensor in deze QR790 staat vooral bekend om zijn uitstekende eigenschappen in het donker. Naast de uitmuntende beeldkwaliteit is de QR790 WD ook uitgerust met alle handige Qvia kenmerken, zoals Wifi, GPS en ADAS 2.0.

Let op: Bij deze dashcam wordt standaard enkel een continue voeding geleverd. Een sigarettenvoeding is optioneel verkrijgbaar (zie accessoires).

Night vision met SONY Starvis

De SONY Starvis beeldsensor is één van de beste sensors die SONY op dit moment produceert voor compacte camera's. De Starvis sensor presteert het beste in de nacht bij weinig licht, vandaar dat de Qvia QR790 WD uitermate geschikt is om in het donker mee te filmen. De QR790 filmt bovendien in QuadHD resolutie; 2560x1440p. Vrijwel alle details zijn hierdoor ook goed zichtbaar.

Wifi

De Qvia QR790 WD 1CH is uitgerust met Wifi. Met deze Wifi kan via smartphone of tablet worden ‘ingelogd’ op de QR790 WD 1CH dashcam. De speciaal ontworpen Qvia app voor iOS en Android zorgt voor een naadloze toegang tot de dashcam om alle opgenomen video's direct met al je kennissen te delen. Via de Wifi kunnen ook de instellingen van de dashcam worden gewijzigd en kunnen opgeslagen opgenomen beelden worden bekeken. Een ander groot voordeel van de Wifi functionaliteit in deze dashcam is de automatische firmware update die kan worden uitgevoerd.

ADAS 2.0

Het ADAS 2.0 systeem op deze Qvia QR790 WD 1CH is een vernieuwd ingebouwd 'Advanced Driver Assistant System'. Dit systeem ondersteunt de bestuurder tijdens het autorijden op drie manieren:

FCWS: 'Forward Collision Warning System'. Dit systeem geeft een waarschuwing wanneer een voorligger op hoge snelheid wordt benaderd. Het systeem alarmeert bijvoorbeeld bij een filevorming voor de auto. Bij een goed GPS signaal is de actuele snelheid bekend en kan de camera een goede inschatting maken van de situatie rondom de auto.

LDWS: 'Lane Departure Warning System'. Wanneer de auto op de snelweg van rijbaan dreigt te veranderen kan de camera een signaal geven. 

FVSA: 'Forward Vehicle Start Alarm'. Let je ook weleens niet op als je voor het stoplicht staat? Dit systeem geeft een waarschuwing wanneer een voorligger begint weg te rijden, bijvoorbeeld bij een stoplicht of in de file.

Een nieuwe functie van de ADAS 2.0 is de TTC (Time to Collision) en DTC (Distance to Collision), deze geven respectievelijk de tijd en afstand weer ten opzichte van de voorganger. 

*Het ADAS systeem werkt afhankelijk van het type (snel)weg op sommige locaties beter dan op andere. Bij smalle wegen kan het LDWS systeem bijvoorbeeld sneller een alarm afgeven dan op brede wegen.

Time Lapse parking mode

Deze Qvia QR790 WD 1CH heeft als één van de eerste dashcams de mogelijkheid om in een continue parkeermodus middels Time Lapse video's op te slaan. Bij time lapse wordt elke seconde een foto gemaakt die later als versnelde video kunnen worden afgespeeld. Het grote voordeel van time lapse is dat er een stuk meer data op de SD kaart kan worden opgeslagen. Met de standaard 16gb SD kaart kan zo'n 8 uur aan video's in de parkeerstand worden opgeslagen.

5 opnamestanden

De QR790 WD 1CH kan beelden opnemen op vijf verschillende manieren:

Reguliere opname: De reguliere opnames die de camera maakt worden op de SD kaart opgeslagen in fragmenten van 3 of 5 minuten. Bij een volle SD kaart worden de oudste beelden automatisch verwijderd en overschreven door nieuwe fragmenten.

Event opname: Bij een impact wordt de ingebouwde G-sensor geactiveerd en zal de camera een event opname maken (wordt aangeduid met een waarschuwingssignaal). de 10 seconden vóór de impact en 20 seconden ná de impact worden op de MicroSD beveiligd opgeslagen en kunnen niet meer door de camera worden gewist.

Parkeer opname: In de parkeerstand wordt een fragment van 30 seconden op de reguliere SD kaart opgeslagen wanneer een beweging wordt gedetecteerd. Ook hier worden de 10 seconden vóór en 20 seconden ná de detectie opgeslagen.

Continue parkeer opname: In deze stand wordt elke seconde een foto gemaakt die later als een time lapse video kunnen worden afgespeeld. Op deze manier kan met een 32gb SD kaart ongeveer 15 uur aan video worden opgeslagen.

Emergency opname: Een handmatige 30 seconden Emergency opname kan worden gestart met één druk op de knop en wordt opgeslagen op de MicroSD kaart.

256gb opslagcapaciteit

De Qvia ondersteunt MicroSD kaarten tot 256gb, dat is goed voor zo’n 60 uur aan FullHD video’s. Hij wordt standaard geleverd met een 16gb SD van Qvia. Deze Qvia SD kaarten zijn speciaal ontworpen voor het gebruik in Qvia camera’s. Ze zijn bestand tegen veel lees- en schrijfcycli en kunnen grote temperatuurwisselingen weerstaan. Daarnaast zijn ze snel genoeg om de vele data van de FullHD opnames aan te kunnen.

Ingebouwde GPS

Door de ingebouwde GPS in de QR790 WD 1CH worden alle coördinaten van de locaties waar is opgeslagen. Tevens kan door de GPS de huidige snelheid worden weergegeven in beeld.

Verwisselbare filters

De QR790 WD 1CH is in staat in alle weersomstandigheden de beste opnames te maken door gebruik te maken van verwisselbare filters. Standaard is de QR790 voorzien van UV filter. Met de optionele 30mm CPL filter kunnen ook in zonnige omstandigheden kraakheldere opnames worden gemaakt. De CPL filter is als een soort zonnebril voor de lens en voorkomt schadelijke straling van de zon en ongewenste reflecties in het beeld.

Format-free functionaliteit

Door de handige format-free functie in deze Qvia QR790 WD 1CH dashcam is het niet meer nodig om de SD kaarten te formatteren. De software regelt zelf het formatteren zodat de SD kaarten en de camera altijd perfect blijven functioneren en samenwerken. Naast het automatisch formatteren staat dit systeem ook garant voor een beter behoud van de SD kaart, minder lees- en schrijffouten en geen verlies van data.

Automatische low voltage Cut-off

De slimme Qvia QR790 WD 1CH dashcam heeft een ingebouwd low voltage cut-off systeem. Door dit systeem merkt de dashcam wanneer de accu van de auto dreigt op te raken en schakelt in dat geval de camera direct uit. Het minimum voltage kan worden ingesteld om rekening te kunnen houden met het type auto en het seizoen. Door dit ingebouwde systeem kan de QR790 WD 1CH zonder zorgen worden gebruikt om te auto te beveiligen wanneer deze geparkeerd staat.

Ingebouwde security LED

De Qvia QR790 WD 1CH heeft een security LED ingebouwd. Hiermee kunnen potentiële vandalen worden gewaarschuwd dat in de auto wordt gefilmd met een dashcam. De LED kan in het menu desgewenst worden in- en uitgeschakeld.

Bestand tegen extreme temperaturen

Door het gebruik van de beste materialen en de meest zorgvuldige assemblage is de Qvia QR790 WD 1CH bestand tegen extreme temperaturen. De camera kan functioneren bij temperaturen tussen -40˚C en 80˚C.

Productspecificaties

EAN
8809359726027
De video resolutie geeft aan uit hoeveel pixels de video’s bestaan. Hoe hoger de resolutie, hoe groter de video’s dus zijn en hoe meer details zichtbaar kunnen zijn. Een hogere resolutie betekent echter niet per definitie dat de kwaliteit hoger is (dat is vooral afhankelijk van de beeldsensor), maar het is wel een belangrijke indicator. Veelvoorkomende video resoluties zijn FullHD, QuadHD/2K en 4K in 30 of 60fps (frames per second).
Video resolutie
QuadHD (1440p) 30fps
De kwaliteit van video's in de nacht of bij weinig licht. Deze wordt voornamelijk bepaald door de beeldsensor die wordt gebruikt, zoals de Sony Starvis sensor. Sommige dashcams hebben ook infrarood LED's op de camera, maar die worden vooral gebruikt voor interieur camera's op Taxi dashcams.
Night vision
Uitstekend
Wifi geeft je de mogelijkheid om video's te bekijken en te downloaden via je smartphone of tablet zonder dat je de SD kaart of dashcam uit je auto hoeft te halen. Een Wifi dashcam zendt een Wifi signaal uit waarmee je verbinding kunt maken binnen een bereik van ongeveer 5 tot 10 meter. Voor dashcams zonder LCD scherm is Wifi een vereiste omdat ze anders nauwelijks te bedienen en af te stellen zijn.
Wifi

Reviews

5 / 5Gebaseerd op 1 reviews
  • 5 / 5
    Gepost door: Richard op 8 Januari 2020
    Het was bijzonder moeilijk de ideale dash cam te vinden; er zijn zo veel types en specificaties, alsook prijsklasses dat het kiezen eigenlijk onmogelijk is. Daarbij komt nog dat de meeste mensen geen ervaring hiermee hebben (e...
    Het was bijzonder moeilijk de ideale dash cam te vinden; er zijn zo veel types en specificaties, alsook prijsklasses dat het kiezen eigenlijk onmogelijk is. Daarbij komt nog dat de meeste mensen geen ervaring hiermee hebben (een smart phone is al moeilijk). Ik koos dus voor dit type, maar kan deze niet echt neutraal beoordelen. Wel kan ik zeggen dat de installatie nogal meeviel (jammer dat er altijd dit geknoei is met kabels, daarom koos ik ook niet voor de optionele camera achteraan). De PC-software was echter niet gemakkelijk te vinden op de website; vooreerst moest de weg gebaand worden tussen het koreaans en engels; dan installeerde ik een download op goede hoop. Uiteindelijk gelukt; deze software is wel de moeite waard; echt overzichtelijk en vol beelden en info. Ik ben dus tevreden; maar zal nooit weten of dit voor mij de ideale optie was.
Schrijf je eigen review

Recent bekeken

Qvia Qvia QR790 WD 1CH Wifi GPS 16gb dashcam
QviaQvia QR790 WD 1CH Wifi GPS 16gb dashcam

○ Sony Starvis IMX326 ○ Wifi en GPS ○ Optionele CPL ○ 256gb ondersteuning

Niet op voorraad
€239,00 Incl. btw
Bekijken
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »