Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour
10 jaar
0

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Voor 23.45u besteld = morgen thuis
Gratis verzending vanaf €50,-
60 dagen testen + gratis retour

Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.Deze maand 5% korting op alle dashcams. Gebruik kortingscode 'dashcam'.

Motocam X7 4CH VGA vrachtwagen dashcam

Productomschrijving
De Motocam X7 4CH is de perfecte combinatie van een vrachtwagen camerasysteem en dashcam. De Motocam X7 heeft vier VGA camera's waarvan drie zijn uitgerust met infrarood LED's voor goed nachtzicht. De drie voorste camera's kunnen rondom de cabine worden geplaatst en de achterste camera met 15 meter kabel kan achterop de trailer of wagen worden gemo...

De Motocam X7 4CH is de perfecte combinatie van een vrachtwagen camerasysteem en dashcam. De Motocam X7 heeft vier VGA camera's waarvan drie zijn uitgerust met infrarood LED's voor goed nachtzicht. De drie voorste camera's kunnen rondom de cabine worden geplaatst en de achterste camera met 15 meter kabel kan achterop de trailer of wagen worden gemonteerd. 

Camera en dashcam combi

Deze Motocam X7 4CH is een mooie dashcam die tegelijk kan worden gebruikt als camerasysteem voor op de vrachtwagen. Op het grote 7 inch TFT scherm kunnen alle camera's tegelijk of afzonderlijk van elkaar worden getoond. De Motocam X7 4CH is daarom de ideale assistent tijdens het rijden en maakt het de chauffeur een stuk comfortabeler.

4x VGA camera's

De Motocam X7 4CH is uitgerust met 4 VGA (640*480p) camera's waarvan er drie zijn uitgerust met infrarood LED's voor goed nachtzicht. De resolutie van de camera's is voldoende om situaties rondom de vrachtwagen te zien en in te schatten. 

De drie camera's met LED's zijn waterproof en kunnen daarom buiten worden gemonteerd. De vierde camera is bedoeld om op het dashboard te monteren en kan de bestuurder of weg filmen:

Cam 1 VGA 120˚: 3m (voor)
Cam 2 VGA 120˚: 6m (links)
Cam 3 VGA 120˚: 6m (rechts)
Cam 4 VGA 120˚: 15m (achter)

De beelden van alle camera's worden apart op de Micro SD kaart opgeslagen, ongeacht welke camera op het LCD scherm wordt weergegeven. 

Automatische camera switch

De drie camera's met infrarood LED's hebben allemaal een optionele extra aansluiting die kan worden aangesloten op de voeding van de knipper- en achteruit rijd verlichting. Met deze aansluiting wordt automatisch de camera waarvan de voeding is geactiveerd groot weergegeven op het LCD scherm. De aansluiting is optioneel en niet noodzakelijk voor de werking van de dashcam.

Bluetooth switch

Door middel van de meegeleverde Bluetooth afstandsbediening kan ook met één druk op de knop worden gewisseld tussen de verschillende camera's. De bestuurder kan op deze manier zelf kiezen welke camera in beeld wordt weergegeven.

Afstandsbediening

Naast de kleine Bluetooth switch wordt deze Motocam dashcam ook geleverd met handige afstandsbediening om de camera te bedienen zonder dat je bij de monitor hoeft te komen. 

Loop recording

Net als bij elke 'standaard' dashcam heeft de Motocam X7 4CH vrachtwagen dashcam loop recording waardoor de oudste bestanden automatisch worden overschreven voor nieuwe bestanden. Op die manier blijft de dashcam altijd door filmen, zelfs wanneer de SD kaart vol is. Afhankelijk van de grootte van de SD kaart worden de laatst gereden uren daardoor bewaard.

Auto start

De Motocam X7 4CH vrachtwagen dashcam begint automatisch met filmen wanneer de wagen wordt gestart en hij stopt automatisch wanneer hij wordt uitgezet. Je hoeft er na montage dus eigenlijk niet meer naar om te kijken. Voorwaarde voor het automatisch starten en stoppen is dat de sigarettenvoeding alléén stroom levert bij een ingeschakeld contact, hierdoor merkt de dashcam namelijk wanneer het contact wordt in- en uitgeschakeld.

G-sensor

Door de ingebouwde G-sensor merkt de Motocam X7 4CH wanneer je een ongeluk hebt gehad. Bij een impact worden beelden automatisch beveiligd opgeslagen zodat ze niet meer verloren gaan. Ze kunnen niet meer overschreven worden en ook niet via de dashcam worden verwijderd. Op deze manier ben je er zeker van dat de belangrijkste bestanden altijd blijven bewaard. De gevoeligheid van de G-sensor kan in het menu worden aangepast.

Screensaver

De Motocam X7 4CH heeft een ingebouwde screensaver. Deze screensaver schakelt het scherm - standaard na 1 minuut - automatisch uit zodat de bestuurder niet teveel wordt gehinderd tijdens het rijden. Het scherm kan weer worden geactiveerd met één druk op de Bluetooth- of OK knop. De screensaver kan in het menu ook worden uitgeschakeld, het scherm blijft dan altijd aan. 

Ingebouwde microfoon

Deze Motocam X7 4CH dashcam heeft een ingebouwde microfoon. De video's zijn dus voorzien van audio. De microfoon kan met één druk op de Menu knop worden aan- en uitgezet.

Zelfklevende bevestiging

Motocam X7 4CH wordt geleverd met handige zelfklevende bevestiging voor het LCD scherm. Het scherm kan daardoor stevig op het dashboard worden gemonteerd zodat het goed zichtbaar is voor de bestuurder. 

Met 4m sigarettenvoeding

De Motocam X7 4CH wordt geleverd met 5V/3A sigarettenvoeding van 4 meter om de dashcam te voorzien van stroom. De voeding is geschikt voor 12V en 24V voertuigen. Het gebruik van een andere voeding is (zonder knippen) niet mogelijk door de speciale connectors waarmee de voeding wordt verbonden aan de dashcam. 

Datum- en tijdsregistratie

De dashcam slaat de beelden op met datum- en tijdsregistratie onderin de video's. Later kan dus precies worden gezien wanneer bepaalde opnames zijn gemaakt.

Bekijken van beelden

Het bekijken van de opgenomen beelden van de Motocam X7 4CH kan via de PC of op de dashcam zelf. De dashcam wordt geleverd met USB kabel waarmee de dashcam kan worden verbonden aan de PC. De videobestanden worden als normale MP4 bestanden op de SD kaart opgeslagen, deze kunnen met elke video player op de PC worden bekeken.

2x 128gb MicroSD ondersteuning

De Motocam X7 4CH heeft twee slots voor elk een Micro SD kaart van maximaal 128gb. Dit is goed voor in totaal zo'n 120 uur VGA opnames.

Met digitale handleiding

De Engelstalige handleiding van de Motocam X7 4CH kan worden gedownload onder het kopje 'Handleiding' bij de productspecificaties op deze pagina.

Productspecificaties

EAN
2112888679792
De video resolutie geeft aan uit hoeveel pixels de video’s bestaan. Hoe hoger de resolutie, hoe groter de video’s dus zijn en hoe meer details zichtbaar kunnen zijn. Een hogere resolutie betekent echter niet per definitie dat de kwaliteit hoger is (dat is vooral afhankelijk van de beeldsensor), maar het is wel een belangrijke indicator. Veelvoorkomende video resoluties zijn FullHD, QuadHD/2K en 4K in 30 of 60fps (frames per second).
Video resolutie
4x VGA 30fps
De kwaliteit van video's in de nacht of bij weinig licht. Deze wordt voornamelijk bepaald door de beeldsensor die wordt gebruikt, zoals de Sony Starvis sensor. Sommige dashcams hebben ook infrarood LED's op de camera, maar die worden vooral gebruikt voor interieur camera's op Taxi dashcams.
Night vision
Goed
Wifi geeft je de mogelijkheid om video's te bekijken en te downloaden via je smartphone of tablet zonder dat je de SD kaart of dashcam uit je auto hoeft te halen. Een Wifi dashcam zendt een Wifi signaal uit waarmee je verbinding kunt maken binnen een bereik van ongeveer 5 tot 10 meter. Voor dashcams zonder LCD scherm is Wifi een vereiste omdat ze anders nauwelijks te bedienen en af te stellen zijn.
Wifi

Reviews

0 / 5Gebaseerd op 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Recent bekeken

Motocam Motocam X7 4CH VGA vrachtwagen dashcam
MotocamMotocam X7 4CH VGA vrachtwagen dashcam

○ 4x VGA camera's ○ 7.0" TFT scherm ○ Infrarood LED's ○ Afstandsbediening

Niet op voorraad
€249,00 Incl. btw
Bekijken
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »