Terug

1CH / 2CH / 3CH+ dashcams uitgelegd

1CH / 2CH / 3CH+ dashcams uitgelegd

1CH (1 Channel) en 2CH (2 Channel) geeft aan uit hoeveel camera’s of 'kanalen' een dashcam systeem bestaat.


1CH

1CH dashcams zijn de ‘standaard’ dashcams die op de voorruit worden gemonteerd en hetgeen vóór de auto gebeurt opneemt, al dan niet tijdens het rijden. De voorste dashcam dient te worden voorzien van stroom en in deze dashcam wordt de SD kaart geplaatst zodat video's kunnen worden opgeslagen.

Bekijk hier alle 1CH dashcams


2CH

2CH dashcams zijn in meeste gevallen 1CH dashcams die worden geleverd met (kleine en vaak waterdichte) extra achter camera voor op de bumper of de achterruit. Deze extra achter camera wordt met een lange kabel bevestigd aan de voorste dashcam. Beide dashcams nemen tegelijk op en de beelden van beide dashcams worden opgeslagen op de SD kaart die in de voorste dashcam zit. Voor de tweede camera is geen aparte stroomvoorziening nodig, die wordt doorgegeven via de kabel waarmee hij aan de voorste dashcam is verbonden.

In sommige gevallen zit de tweede camera verwerkt in de voorste dashcam zodat die het interieur van de auto filmt, zoals bij de AZDome GS65H Taxi. Deze dashcams worden veel gebruikt door bijvoorbeeld taxichauffeurs ter beveiliging van de chauffeur of door rijscholen om het (kijk)gedrag van leerlingen vast te leggen.

Bekijk hier alle 2CH dashcams.


3CH of 4CH

Er zijn tegenwoordig ook 3CH of zelfs 4CH dashcams. Deze bestaan dus uit respectievelijk 3 en 4 camera’s. Bij meeste 3CH dashcams, zoals bij de T7 3CH Taxi dashcam, zit de tweede camera verwerkt in de voorste dashcam en is de derde kleine camera bedoeld voor achter de auto.

Bekijk hier alle 3CH+ dashcams

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box