Voor 23.45 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €50,-
9,2 score uit 848 reviews
Retourneren binnen 60 dagen
9.2
11 beste dashcams van 2022 met uitleg

11 beste dashcams van 2022 met uitleg

minuten lezen

Bij Allcam verkopen wij nu ruim 10 jaar dashcams en in die tijd zijn we uitgegroeid tot één van de grootste dashcam winkels van Nederland. We kunnen met een gerust hart zeggen dat we het grootste (of in ieder geval het meest veelzijdige) assortiment dashcams hebben. Dit maakt het voor onze klanten niet altijd even makkelijk om een goede dashcam te kiezen. Elk jaar maken we daarom een lijst met de beste dashcams van dat jaar. De lijst is gebaseerd op beoordelingen van klanten en onze eigen ervaringen en tests. We werken de lijst continu bij zodat hij altijd up-to-date is. Hopelijk kan deze lijst als handvat dienen bij de aanschaf van je dashcam. 

We merken een groeiende trend naar dashcams met 2K/4K en True 4K resolutie. Veel klanten vinden de beeldkwaliteit dus belangrijk. Ook dashcams met een uitgebreide parkeerstand om de auto te beveiligen tijdens het parkeren worden steeds populairder. Functies zoals Wifi en GPS zijn inmiddels bijna standaard op een dashcam, het verschil zit hem daarom steeds meer in de gebruikerservaring en andere functies zoals ADAS of Cloud. Daarnaast zijn digitale binnenspiegel dashcams erg populair, daarvan staan er dit jaar ook enkele in de lijst.

Hieronder vind je de korte lijst met beste dashcams van 2022. Verder naar beneden geven we bij elke dashcam een korte uitleg.

Beste Dashcams 2022:

 1. AZDome M10 Pro 4K Touch: €129
  Ongeëvenaarde prijs- kwaliteitverhouding.
 2. Qvia AR790 2CH: €229
  Compleet geleverd en uitstekende prestaties.
 3. AZDome BN03: €89
  Beste keuze onder €100.
 4. LUKAS H900 4K Touch: €479
  Goede ADAS en perfecte beeldkwaliteit.
 5. BlackVue DR900X Plus: €499
  High-end dashcam met Cloud functie.
 6. AZDome AR08: €149
  Digitale binnenspiegel en dashcam in één.
 7. Viofo A129 Pro: €179
  True 4K beeldkwaliteit en onopvallend design.
 8. Mini 0906 4K: €189
  Beste dashcam voor parkeerbeveiliging.
 9. DDPai Mini 5: €149
  Strak en onopvallend design met ingebouwd geheugen.
 10. ThiEye Carview 3: €149
  Compleet geleverde digitale binnenspiegel + dashcam.
 11. KENWOOD DRV-A601W: €209
  Testwinnaar ANWB dashcam test 2020.

1. AZDome M10 Pro 4K Touch

AZDome M10 ProEen betere prijs- kwaliteitverhouding dan bij de AZDome M10 Pro ga je waarschijnlijk niet vinden. Deze dashcam heeft het bijna allemaal: Touch screen LCD scherm, Wifi en GPS en goede beeldkwaliteit. Hij filmt in zeer scherpe 4K resolutie, al zetten wij hem persoonlijk liever op FullHD 60fps zodat de beelden wat vloeiender zijn. Hij heeft ook een uitgebreide parkeerstand om je auto te beveiligen tijdens het parkeren.

Oja, op de AZDome M10 Pro kun je ook nog een achter camera aansluiten, hij filmt dan in 2x FullHD 30fps. En onderop de dashcam zit een handige sensor waarmee je met één beweging onder de dashcam een beveiligde opname of snapshot kunt maken. De AZDome M10 Pro niet voor niets door de ANWB uitgeroepen tot beste dashcam onder €200.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €129
Amazon: €129
Bol.com: €129
Dashcamdeal: €129


2. Qvia AR790 WD 2CH

Qvia AR790 2CHQvia is net als BlackVue (zie nummer 5) een Zuid-Koreaanse fabrikant van high-end dashcams. Qvia onderscheidt zich van bijvoorbeeld BlackVue door dashcams met dezelfde specificaties te leveren voor bijna de helft van de prijs. Op deze AR790 2CH vind je daarom alle functies die je op (veel) duurdere dashcams ook vindt: Wifi, GPS, strak design en een uitgebreide parkeerstand. Door het onopvallende design valt de AR790 van binnen en buiten haast niet op.

De Qvia AR790 wordt erg compleet geleverd met een 32gb Micro SD kaartje én Continue voeding. Hij is daarom met uitstek geschikt om in de parkeerstand te gebruiken om je auto te beveiligen. De dashcam is via de speciale Qvia App te bedienen en mocht je meer geheugen nodig hebben dan ondersteunt hij Micro SD kaartjes tot 256gb. De App heb je vooral nodig om de camera de eerste keer af te stellen, er zit immers geen LCD scherm op de dashcam. Daarnaast kun je in de App allerlei instellingen wijzigen, updates uitvoeren en video's downloaden en delen.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €229
Amazon: €229
Bol.com: €229
Dashcamdeal: €249


3. AZDome BN03

AZDome BN03AZDome zet zich ook in 2022 neer als veelzijdige fabrikant met een uitgebreid assortiment dashcams. Deze straks vormgegeven AZDome BN03 is daar een goed voorbeeld van. Door zijn cilindervormige design valt hij nauwelijks op in de auto. Je moet het dus doen zonder LCD scherm maar via de AZDome App kun je hem eenvoudig installeren en bedienen. Ook kun je via de App natuurlijk eenvoudig video's downloaden en delen om het roekeloze rijgedrag van je buurman te delen met vrienden.

Hij filmt in scherpe 2K resolutie en je hebt ook de mogelijkheid om een FullHD achter camera aan te sluiten (de resolutie wordt in dat geval naar 2x FullHD bijgesteld). Ondanks zijn lage prijs is hij uitgerust met alle functies die je bij een high-end dashcam zou verwachten: Wifi, GPS en een Time Lapse parkeerstand. Deze AZDome BN03 is daarom de ideale dashcam voor elke bestuurder.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €89
Amazon: €89
Bol.com: €89
Dashcamdeal: €99


4. LUKAS H900 4K

LUKAS H900 4KLUKAS is een high-end dashcam merk van dezelfde Zuid-Koreaanse fabrikant als Qvia. Deze LUKAS H900 4K is het nieuwe flag-ship model dat eind 2021 is uitgebracht en zit boordevol functies. LUKAS zet vooral in op een betrouwbaar ADAS dat de bestuurder ondersteunt tijdens het rijden. Daarnaast filmt de H900 in True 4K resolutie waardoor de opnames erg scherp zijn.

De LUKAS H900 is verder uitgerust met Wifi en GPS en hij heeft een mooi en groot 3.5 inch Touchscreen LCD scherm. Hierop kun je het menu eenvoudig bedienen en de opnames terugkijken. Hij wordt geleverd met FullHD achtercamera zodat je helemaal niets rondom je auto hoeft te missen. Hij wordt standaard geleverd met 128gb Micro SD kaart zodat je voldoende ruimte hebt voor het opslaan van al je video's.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €479
Bol.com: €479


5. BlackVue DR900X Plus

BlackVue DR900X PlusBlackVue heeft zich als één van de weinigen als high-end merk in de markt van dashcams gepositioneerd. De kwaliteit van de camera's en met name die van de software is beter dan bij veel andere merken. Daarnaast is BlackVue één van de weinigen met goed werkend Cloud systeem zodat je overal ter wereld kunt communiceren met je dashcam. Deze BlackVue DR900X Plus is het laatste model van BlackVue.

De DR900X Plus is verkrijgbaar als 1CH en 2CH versie (met achter camera). Bij deze Plus versie gaat de verbinding met je smartphone via Bluetooth in plaats van Wifi. Ook is het bij de Plus versie mogelijk om later een achter camera aan te sluiten als je eerst de 1CH versie hebt aangeschaft. De BlackVue DR900X is daarnaast uitgerust met alle functies die je kunt verwachten voor een dashcam van bijna vijfhonderd(!) Euro: Wifi, GPS, 4K resolutie en dus een Cloud systeem. Voor onbeperkt gebruik van de Cloud dienst zijn wel (naast de kosten van je SIM kaart) maandelijkse kosten verbonden. 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €499
Coolblue: €499,95
Bol.com: €539


6. AZDome AR08 Full Mirror

AZDome AR08Full Mirror dashcams zijn in 2022 haast niet meer weg te denken. Dat is ook niet zo gek, want het een enorm handig type dashcam die het autorijden prettiger en veiliger maakt. De voorste dashcam plaats je over je huidige binnenspiegel en filmt alles wat voor je gebeurt. Het beeld van de achter camera wordt volledig op het grote LCD scherm weergegeven. Het zicht naar achteren wordt hierdoor ineens een stuk beter dan via de standaard spiegel. Full Mirror dashcams zijn ook erg populair bij bestelbussen en campers waarbij zicht naar achteren zonder camera überhaupt niet mogelijk is.

Deze AZDome AR08 is één van de beste binnenspiegel dashcams en is uitgerust met Wifi en een Time lapse parkeerstand. Een externe GPS ontvanger is optioneel bij te bestellen. Hij filmt in scherpe FullHD resolutie aan de voor- en achterkant.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €149
Bol.com: €149
Dashcamdeal: €169


7. Viofo A129 Pro

Viofo A129 Pro DuoViofo is een hoogwaardig dashcam merk ik het middensegment met een uitgebreid assortiment dashcams. De A129 reeks van Viofo zijn momenteel de meest succesvolle dashcams van het merk. Ze zijn onderverdeeld in vier types: A129, A129 Plus, A129 Pro en A129 IR. Deze staan respectievelijk voor de versies met FullHD, QuadHD, 4K resolutie én voor een taxi variant met Infrarood interieur camera.

De A129 Pro in deze lijst heeft dus zeer goede 4K resolutie middels de Sony Starvis sensor. De beeldkwaliteit is daardoor ook in het donker erg goed. Daarnaast zijn ook de Viofo dashcams uitgerust met allerlei handigheden zoals Wifi en GPS. Waar Viofo ook veel punten mee scoort is de betrouwbare parkeerstand om je auto mee te beveiligen tijdens het parkeren. De A129 is net als de Plus en standaard versie verkrijgbaar als 1CH en 2CH versie en ze ondersteunen allemaal Micro SD kaarten tot 256gb. De genoemde prijzen zijn voor de 2CH versie.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €179,-
Bol.com: €199,95
Dashcamdeal: €199


8. Mini 0906 4K Wifi 2CH Dual GPS

Mini 0906 4K WifiMini is een merk dat al sinds de uitvinding van het product hoogwaardige dashcams maakt. Het begon ruim 10 jaar geleden met de 0801, 0803, 0805 en daarna de 0906. Deze laatste versie is inmiddels enkele keren verbeterd en nu zijn we bij de 4K Wifi versie belandt. Mini maakt - zoals de naam al zegt - hele kleine dashcams die nauwelijks opvallen in de auto. Tóch zitten ze bomvol met de laatste technologieën.

Deze 4K Wifi versie filmt met haarscherpe True 4K resolutie met de Sony Starvis sensor. Deze sensor staat ook garant voor de beste kwaliteit in het donker. Meest opvallend van de Mini 0906 is de uitgebreide parkeerstand met Time lapse én Bewegingsdetectie stand. Samen met zijn strakke design maakt de Mini 0906 dit de dashcam bij uitstek om je auto mee te beveiligen. 

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €189
Bol.com: €189
Dashcamdeal: €189


9. DDPai Mini 5

DDPai Mini 5DDPai lijkt al een tijdje te worstelen met hun identiteit en positie in de markt. Ze hebben in 2021 met de Mola N3 reeks enkele budget dashcam modellen op de markt gebracht maar lijken ook het midden- tot hoge segment te willen bedienen met deze DDPai Mini 5. De DDPai Mini 5 is een erg mooi vormgegeven dashcam waarvoor ze ook enkele internationale prijzen hebben ontvangen. De Mini 5 zou in geen enkele auto misstaan, als hij al opvalt. 

De dashcam filmt met zeer goede True 4K resolutie en is natuurlijk ook weer uitgerust met Wifi, GPS en een handige parkeerstand. Enige nadeel vinden wij het ingebouwde eMMC geheugen. Volgens DDPai zou dit duurzamer zijn dan een standaard Micro SD kaartje, echter heb je géén mogelijkheid om het geheugen uit te breiden. Daarnaast is je dashcam waardeloos als het geheugen na enkele jaren de geest geeft, iets wat bij standaard Micro SD kaartjes geen uitzondering is.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €149
Bol.com: €148,99
Dashcamdeal: €159


10. ThiEye Carview 3

ThiEye Carview 3De tweede 'Full Mirror' dashcam in deze lijst is de ThiEye Carview 3. ThiEye is een erg veelzijdig merk met producten in meerdere segmenten waaronder dashcams, bandenpompen en action cams. Deze ThiEye Carview 3 toont veel overeenkomsten met de AZDome AR08 (nummer 6 in de lijst). Het principe is dan ook hetzelfde als bij andere 'Full Mirror' dashcams; het beeld van de achter camera wordt volledig op het grote scherm weergegeven waardoor je een digitale binnenspiegel creëert.

Deze Carview 3 filmt met goede QuadHD resolutie aan de voorkant en FullHD achter en wordt geleverd met externe GPS houder én 32gb Micro SD kaart. De parkeerstand werkt automatisch en middels Time Lapse waarbij elke seconde een foto wordt gemaakt. Samen met de onopvallende montage maakt dit ook een ideale dashcam om je auto te bewaken met de parkeerstand.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €149
Dashcamdeal: €169


11. KENWOOD DRV-A601W

Kenwood DRV-A601W

In 2020 werd de Kenwood DRV-A601W door ANWB nog uitgeroepen tot beste dashcam van dat jaar. Sinds die tijd zijn er toch wat problemen opgedoken; camera's die ineens niet meer aangingen, wazig beeld of niet reagerende toetsen. Dit is eigenlijk ook niet zo gek als je beseft dat Kenwood pas enkele jaren dashcams ontwikkeld, dus wellicht zijn volgende modellen iets betrouwbaarder. De DRV-A601W is nog steeds een dashcam met een groot gebruiksgemak en in deze prijscategorie een zeer goede keuze.

Aan de specificaties ligt het in ieder geval niet: True 4K resolutie, Wifi, GPS en 'Touch toetsen'. Dit laatste is geen Touch screen scherm maar aanraak gevoelige toetsen. Daarnaast worden de dashcams van Kenwood erg compleet geleverd met zuignap- én sticker bevestiging en in het geval van deze DRV-A601W ook met een CPL filter. Ook is er de mogelijkheid om een FullHD achter camera aan te sluiten zodat je ook alles wat achter je gebeurt vast kunt leggen.

Verkrijgbaar bij:
Allcam: €209
Bol.com: €209
Dashcamdeal: €209

Vergelijk producten0